Muzică și Poezie 

Site - in lucru

Muzica vie di suflet pentru suflet !

Bine ați venit pe site-ul oficial al lui Bogdan Curta, locul în care muzica întâlnește poezia pentru a crea momente de neuitat. Cu o carieră îndelungată și o pasiune profundă pentru artă, Bogdan Curta este artistul complet care vă oferă o experiență culturală autentică.

Pe www.muzicasipoezie.ro, pasiunea pentru muzică și poezie se îmbină într-o simfonie de neuitat. Bogdan Curta, artistul care a cucerit inimile cu vocea sa caldă și versurile sale minunate, vă invită să descoperiți un spațiu în care arta prinde viață.

Licenţiat al  Universitătii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei secţia psihopedagogie Specială. 

Curta Bogdan Adrian s-a  născut în anul 1982 pe data de  13 septembrie în Cluj-Napoca.

Membru in centrul de cercetare muzicala Pompidou din Paris ,a absolvit cursurile Şcolii de Artă secţiile Canto şi Orga. 

  De la vârsta de 13 ani a fost colaborator al postului Radio Cluj, ceea ce i-a permis realizarea unui număr mare de emisiuni culturale si educative. A lucrat si in sectorul tehnic. in special in cabina muzicala, realizand spoturi publicitare si materiale muzicale pentru Radiodifuziunea Romana.

S-a ocupat de meloterapie la asociatia Lamont. In urma activitatii sale asociatia Lamont l-a declarat membru de onoare.    

             Bogdan Curta isi compune singur piesele si textul compunand ceea ce simte si doreste sa interpreteze. Tot el isi orchestreaza si isi inregistreaza muzica in studioul sau creat special pentru muzica sa si timbrul sau vocal.

             În anul 2003 a lansat CD-ul de colinde „Îngeri din Rai” a cărei orchestraţie şi interpretare îi aparţin, iar în 24 mai 2006 a avut lansarea primului sau volum de versuri si aforisme intitulat  ,,Dor de Priavară ,, însoţit de un CD cu acelaşi nume.

  In data de 16 Decembrie 2008 a lansat discul de colinde: "Dor de Craciun" iar in 24 Aprilie 2009 a lansat la sala radioului Clujan discul de muzica usoara "Aripi de Ingeri".

In iarna anului 2012 lanseaza in cadrul unei emisiuni televizate la TVR 2 , discul de colinde si cantece de iarna “Dor de casa , Dor de Rai“.      

            A scris sute de poeme unele din ele publicate altele asteptand inca lumina tiparului.

            In prezent Bogdan se ocupa de compozitia , orchestratia si inregistrarea propriilor creatii muzicale si lucreaza la viitoarele cd-uri si proecte muzicale.

            Muzica sa este difuzata de numeroase posturi de radio.

            Cantautorul sustine concerte de muzica usoara, folk, colinde si muzica din perioada interbelica.

Formația pentru nunți - Bogdan Curta & The King Band, este alegerea ideală pentru a transforma ziua cea mare într-o amintire eternă. Cu un repertoriu vast de peste 400 de piese, de la muzică ușoară românească și internațională, la populară și etno, formația garantează o atmosferă vibrantă și o calitate audio excepțională.

Este liderul solistul si managerul trupei The King Band cu care canta la numeroase evenimente fiind solicitati si si apreciat pentru cele peste 500 de piese aflate in repertoriu.

Cu o prezență scenică impresionantă și un sound de neegalat, formația este pregătită să transforme orice nuntă într-o poveste frumoasă.


Poezia

Poezia - expresia lirică a emoțiilor, este o parte integrantă a artei lui Bogdan. Versurile sale, pline de sensibilitate și profunzime, sunt o oglindă a sufletului românesc, reflectând tradiții, speranțe și visuri.

Despre Muzica lui Bogdan Curta

Muzica - sufletul oricărui eveniment, este adusă la viață prin talentul și dedicarea lui Bogdan Curta. De la colinde tradiționale care aduc spiritul sărbătorilor, la muzica Folck , usoara sau melodii de petrecere care animă orice atmosferă, Bogdan Curta este vocea care aduce armonie și bucurie.

Studioul de Înregistrări - dotat cu tehnologie de ultimă oră, este spațiul unde Bogdan Curta își pune în valoare creativitatea și măiestria. Fie că este vorba de înregistrări pentru albume personale sau proiecte colaborative, studioul oferă servicii profesionale pentru a asigura cel mai înalt standard de producție muzicală.

Muzica lui Bogdan Curta este o expresie autentică a culturii românești, îmbinând armonios tradiția cu modernitatea. Cu o carieră muzicală începută de la vârsta de 13 ani, Bogdan Curta a devenit cunoscut pentru abilitatea sa de a interpreta și compune într-o varietate de genuri muzicale, de la muzică folk la muzică ușoară.

Colinde:

Colindele sunt, de asemenea, o parte importantă a repertoriului său, Bogdan Curta oferind o colecție de colinde tradiționale românești care reflectă spiritul sărbătorilor și bogăția patrimoniului cultural. Acestea sunt interpretate cu o voce caldă și plină de emoție, care rezonează cu ascultătorii de toate vârstele.

 Doamne  Ajuta !