Biografie

                                     
Despre Bogdan Curta

        Curta Bogdan Adrian s-a  născut în anul 1982 pe data de 13 septembrie în Cluj-Napoca. 
        Licenţiat al  Universitătii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, secţia Psihopedagogie Specială. 
         Membru in centrul de cercetare muzicala Pompidou din Paris.
   A absolvit cursurile Şcolii de Artă secţiile Canto şi Orgă.
 De la vârsta de 13 ani a fost colaborator al postului Radio Cluj, ceea ce i-a permis realizarea unui număr mare de emisiuni culturale si educative. 
    A lucrat si in sectorul tehnic. in special in cabina muzicala, realizand spoturi publicitare si materiale muzicale pentru radiodifuziunea romana.
S-a ocupat de meloterapie la asociatia Lamont.
         In urma activitatii sale asociatia Lamont l-a declarat membru de onoare.          
   În anul 2003 a lansat CD-ul de colinde „Îngeri din Rai” a cărei orchestraţie şi interpretare îi aparţin, iar în 24 mai 2006 a avut lansarea primului volum de versuri şi aforisme „ Dor de Primăvară” însoţit de un CD cu acelaşi nume.  In data de 16 Decembrie 2008 a lansat discul de colinde: "Dor de Craciun" iar in 24 Aprilie 2009 a lansat la sala radioului Clujan discul de muzica usoara "Aripi de Ingeri" .  In iarna anului 2012 lanseaza in cadrul unei emisiuni televizate la TVR 2 , discul de colinde si cantece de iarna “Dor de casa , Dor de Rai“. Î
n 2013 lanseaza discul de muzică ușoară ,, Pe sub Tei.
       Din vara anului 2012 este membru in centrul de cercetare muzicala Pompidou din Paris.

Familia

    Mama sa , Liana Curta , invatatoare, este cea care  i-a ‘’pus lumina in cuvinte dandu-i universul imprumut ‘’.
    Tatal sau Adam Curta, in prezent pictor de icoane pe sticla il lua adese ori pe Bogdan in delegatiile sale aratandu-i tara in lung si in lat.


Radioul  

  La numai 13 ani este prezent in aproape toate emisiunile Radioului clujan dedicate copiilor, tinerilor si adolescentilor .
Primele imprimari le-a realizat in cabina muzicala a radioului clujan avandu-l la pupitrul de sunet pe experimentatul sunetist Trica Tame de la care Bogdan a invatat enorm de mult.   
    A devenit in curand realizator de emisiuni pentru tineri si adolescenti, culturale, si a creat numeroase matriale pentru emisiuni religioase alaturi de Lucia Stana Sevianu.
    In emisiunile sale Bogdan Curta a promovat mereu cultura si valorile umane contribuind astfel la educatia unei generatii.
I-a sprijinit pe numerosi tineri talentati ajutandu-i sa isi imprime creatiile si promovandui in emisiunile sale.
A colaborat in mod deosebit cu : Rodica Tulbure, Lucia Stana Sevianu, Trica Tame, Vasile Tomoiaga si Titi Nechita.

Studentia


   A urmat cursurile facultatii de psihologie dar marea sa iubire a ramas muzica. Dupa cursuri se refugiua in lumea minunata a muzicii si a radioului. 

Cartea
    
    În amurgul primei sale studenţii, Bogdan Curta, alături de prietenii de la editura ,,Vremi" şi-a lansat primul său volum de versuri şi aforisme intitulat: ,,Dor de Primăvară". 
    La eveniment au participat peste 100 de persoane printre care numeroşi scriitori , oameni de radio  şi profesori. Cartea a venit însotita de un cd.  cu acelaşi nume care conţine câteva  poeme recitate şi ilustrate muzical chiar de catre autor.      

                                                                       Inspirațoa

     In febroarie 2007 petrece o luna in orasul francez Nantes unde o intalneste pe  tanara pictorita  Romualdo Caroline cu care va impleti o frumoasă poveste romantică.

    Bogdan Curta nu este genul de artist care urca pur si simplu pe scena avand asigurata orchestratia si piesa de catre o echipa intreaga de oameni.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


             Lansare de CD la TVR 2

Concert la BrasovComments